Antena 3 Externe Cerul Europei are un nou stăpân. Cea mai înaltă clădire de pe continent va fi inaugurată astăzi

Cerul Europei are un nou stăpân. Cea mai înaltă clădire de pe continent va fi inaugurată astăzi

05 Iul 2012   •   07:37
Cerul Europei are un nou stăpân. Cea mai înaltă clădire de pe continent va fi inaugurată astăzi
Sursa foto: Foto: the-shard.com

Astăzi, la Londra, va fi inaugurată cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană. Turnul The Shard are 309 metri înălţime, iar la construirea lui au participat 300 de români.

72 de etaje care totalizează 110 mii de metri pătraţi. Acesta este Shard, turnul care e stăpânul cerului Londrei, dar şi al Uniunii Europene. Cu mândrie, sute de români spun că au participat la construirea lui.

Construcţia clădirii s-a încheiat în aprilie şi a costat 450 de milioane de lire sterline. Însă şi acum, în turn, pot fi văzuţi angajaţi români. Zeci de conaţionali sfidează înălţimea ameţitoare pentru a spăla geamurile clădirii. Înfruntă zilnic pericolul.Şi pentru că tot au fost atât de mulţi la construirea clădirii, românii au avut grijă să-şi lase amprenta.

"Anul trecut, pe 1 decembrie, de ziua naţională a României, drapelul României a fost arborat deasupra Shardului. Nici până astăzi nu se ştie cinea  făcut asta, dar a fost placut!" povesteşte Dan Vasile, responsabil cu protecţia muncii.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close