Antena 3 CNN Externe Cetăţean sârb acuzat de genocid şi căutat aproape 30 de ani, prins de poliţiştii de frontieră din Galaţi

Cetăţean sârb acuzat de genocid şi căutat aproape 30 de ani, prins de poliţiştii de frontieră din Galaţi

Cetăţean sârb acuzat de genocid şi căutat aproape 30 de ani, prins de poliţiştii de frontieră din Galaţi
Sursa foto: Foto: Poliţia de Frontieră Galaţi
06 Mai 2018   •   16:20

Cetăţeanul sârb acuzat de crime de război care a fost reţinut sâmbătă de poliţiştii de frontieră din Galaţi a făcut parte dintr-o grupare paramilitară organizată care a participat la acţiuni teroriste, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, Stevan B., în vârstă de 50 de ani, a avut calitatea de membru în gruparea paramilitară, desfăşurând în perioada 1991- 1995 acţiuni teroriste împotriva etnicilor croaţi şi maghiari.

"Bărbatul, cetăţean sârb, născut în Croaţia, figura dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de crime de război împotriva populaţiei civile, prevăzută de Codul penal croat, infracţiune corespunzând celei de genocid din legea penală română", se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Sârbul a fost depistat, sâmbătă, de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi cu ocazia unui control efectuat pe o navă care naviga pe Dunăre, sub pavilion sârbesc.

În scurt timp, el a fost preluat de poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, verificările efectuate cu privire la acesta relevând faptul că mandatul european de arestare a avut la bază o hotărâre judecătorească emisă de Tribunalul Ţinutului Osijek, din Croaţia.

Bărbatul a fost prezentat, sâmbătă, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea lui, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Ulterior, Curtea de Apel Galaţi a emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie, pentru o perioadă de 15 zile, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis la data de 5 mai 2018.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close