Antena 3 CNN Externe Cetăţean turc, condamnat în Elveţia după ce a constrâns mai multe românce să se prostitueze

Cetăţean turc, condamnat în Elveţia după ce a constrâns mai multe românce să se prostitueze

Cetăţean turc, condamnat în Elveţia după ce a constrâns mai multe românce să se prostitueze
Sursa foto: Foto:worldradio.ch
30 Mai 2013   •   10:15

Un cetăţean turc a fost condamnat, miercuri, de un tribunal elveţian la opt ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de persoane şi pentru că a constrâns să se prostitueze zeci de femei, în majoritate românce, a anunţat agenţia de presă ATS, citată de AFP.

Declarat vinovat de tribunalul regional din Berna pentru trafic de fiinţe umane şi pentru că a constrâns 45 de femei, în principal românce, să se prostitueze, bărbatul în vârstă de 38 de ani şi de naţionalitate turcă administra un bordel în Nidau, în cantonul Berna (nord-vestul Elveţiei).

Imediat ce intrau în bordel, aceste femei provenite din medii sărace, ajunse în Elveţia ca turiste, erau supravegheate îndeaproape de complicii lui, care au primit, miercuri, pedepse mai uşoare.
   
Acuzatul principal şi patronul bordelului, al cărui nume nu a fost divulgat, a fost declarat vinovat şi de sechestrare, punere în pericol a vieţii altei persoane şi încălcarea legii federale privind stupefiantele.
   
El mai fusese arestat în 2007, împreună cu alte şase persoane, majoritatea turci şi români, în cadrul unei operaţiuni a poliţiei care a permis eliberarea a 17 prostituate care trăiau captive în bordel.
   
El a recunoscut că exploata acest bordel dar a negat toate acuzaţiile aduse împotriva lui, iar avocatul a cerut tribunalului să nu îl condamne decât la opt luni de închisoare cu suspendare.
   
Procurorul a cerut zece ani de închisoare, argumentând că acuzatul a creat un climat de teroare în bordelul administrat.
 


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close