Antena 3 Externe Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor

Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor

de Alexandra Ionescu    |    14 Iul 2021   •   14:24
Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor
Sursa foto: Getty Images

Autorităţile din Tel Aviv au solicitat proprietarilor de câini să le furnizeze mostre din ADN-ul animalelor lor de companie, în încercarea de a elimina problema excrementelor de câini de pe străzile oraşului, a declarat marţi un purtător de cuvânt.

Proprietarii de câini urmează să furnizeze aceste informaţii atunci când înregistrează un nou animal de companie sau reînnoiesc anual permisul animalului lor de companie. Datele urmează să fie stocate într-o bază de date municipală.

Inspectorii vor prelua mostre din excrementele de câine găsite pe stradă şi vor compara ADN-ul acestora cu cele din baza de date.

Proprietarii care nu au reuşit să strângă de pe stradă excrementele câinelui lor urmează să fie amendaţi. Cuantumul exact al amenzii nu este încă clar.

În prezent, dacă un proprietar de câine nu reuşeşte să strângă excrementele câinelui său, el este amendat cu o sumă care se apropie de 224 de dolari.

Tel Aviv-ul are una dintre cele mai mari rate de deţinere de câini la nivel mondial raportat la numărul de persoane care locuiesc în oraş.

Peste 40.000 de locuinţe au câini, adică fiecare al 11-lea rezident.

Într-o declaraţie a consiliului municipal se precizează că proprietarii de câini uită să cureţe circa 500 de kilograme de excremente din zonele publice în fiecare lună.

Valabilitatea licențelor actuale pentru câini va expira la 6 luni de la intrarea în vigoare a noii hotărâri, iar noile licențe vor fi aprobate doar cu condiția ca proprietarii să ofere detaliile ADN, se arată în decizie.

×
Subiecte în articol: Tel Aviv Israel caine

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close