Antena 3 CNN Externe Cetăţenii vor putea alege să ia numele de familie al mamei, în Franţa

Cetăţenii vor putea alege să ia numele de familie al mamei, în Franţa

Franţa vrea ca cetăţenii să poată alege ce nume de familie vor să aibă. Cetăţenilor le va fi mai uşor să ia numele mamei odată ce vor fi adulţi. 

Cetăţenii vor putea alege să ia numele de familie al mamei, în Franţa
Sursa foto: Pexels.com / Nicolas
de Alexandra Ionescu    |    19 Dec 2021   •   16:07

Ministrul Justiţiei din Franţa, Eric Dupond-Moretti, a anunţat că legislaţia se va schimba astfel încât să le fie mai uşor locuitorilor să aibă numele mamei, potrivit Reuters.

Acesta a spus că guvernul va sprijini un proiect de lege propus de deputatul partidului LREM, Patrick Vignal, pentru a permite adolescenţilor când împlinesc 18 ani să-şi schimbe cu uşurinţă numele de familie printr-o procedură simplă la primărie, adică doar prin completarea unei declaraţii.

Cetăţenii francezi vor fi liberi să păstreze numele de familie al tatălui, să ia numele de familie al mamei lor sau să le ia pe amândouă în orice ordine doresc. Este deja posibil ca cetăţenii francezi să-şi schimbe numele de familie, dar este o procedură lungă şi dificilă, care le cere să dovedească Ministerului Justiţiei un motiv legitim pentru a face acest lucru.

“Nimeni nu ar trebui să fie obligat să-şi dezvăluie motivele intime pentru a-şi schimba numele” a spus Dupond-Moretti pe contul său de Twitter. Legea va fi votată în săptămânile următoare. Într-un interviu, Dupond-Moretti a spus că noua legislaţie va facilita schimbarea numelui de familie al cetăţenilor crescuţi de mame singure sau de două mame sau de doi taţi.

“Va fi o lege care va favoriza egalitatea între părinţi şi libertatea pentru toţi francezii” a declarat acesta. Legislaţia ar fi de asemenea o soluţie pentru persoanele care doresc să-şi schimbe numele de familie

×
Subiecte în articol: Franta lege nume familie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close