Antena 3 CNN Externe Cetăţenii a căror identitate a fost furată de Mossad, avertizaţi că vieţile le sunt în pericol

Cetăţenii a căror identitate a fost furată de Mossad, avertizaţi că vieţile le sunt în pericol

Cetăţenii a căror identitate a fost furată de Mossad, avertizaţi că vieţile le sunt în pericol
Sursa foto: mossad
22 Feb 2010   •   19:06

Un fost colonel Mossad arată că ar putea avea loc atacuri de răzbunare asupra a şase deţinători de paşapoarte britanice, a căror indentitate a fost furată de presupuşi agenţi Mossad pentru a asasina un lider Hamas la Dubai.
Vieţilor celor şase britanici sunt în pericol, iar ei nici nu ar trebuie să se gândească la părăsirea caselor din Israel pentru cel puţin doi ani, arăta un fost agent secret israelian, citat de Independent.
Rudele britanice ale acestora ar trebui de asemenea să fie atente la posibile atacuri de răzbunare pentru uciderea lui Mahmoud al-Mabhouh, unul din fondatorii unităţii militare a Hamas.
Victor Ostrovski, fost colonel în Mossad, arăta că ei ar putea deveni o ţintă pentru Hamas, ?doar pentru a trimite un mesaj." El cerea să nu călătorească în străinătate pentru cel puţin doi ani."
Şase din paşapoartele folosite de cei 11 suspecţi în asasinat au folosit identităţile unor bărbaţi cu dublă cetăţenie britanică şi israeliană. Au mai fost folosite tre paşapoarte irlandeze, unul francez şi unul german.
Ostrovski sublinia că Israel şi-a supus proprii cetăţeni unui risc. Fostul ofiţer crede că numărul mare de persoane folosite indică faptul că operaţiunea nu a fost pregătită. De asemenea, sublinia că fotografiile supecţilor au compromis alte misiuni şi au făcut pagube "fenomenale" spionajului israelian.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mossad
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close