Antena 3 CNN Externe Cetăţenii din 12 state vor fi verificaţi suplimentar în SUA

Cetăţenii din 12 state vor fi verificaţi suplimentar în SUA

Cetăţenii din 12 state vor fi verificaţi suplimentar în SUA
Sursa foto: viza americana
11 Dec 2009   •   17:25

Turiştii din 12 state, printre care Cuba, Iran şi Siria, vor fi automat trecuţi prin măsuri suplimentare de securitate la aeroporturile din America, potrivit unui document al departamentului de securitate internă ajuns în posesia presei.
Dezvăluirea este printre cele mai stânjenitoare şi sensibile informaţii care au ajuns în public, după ce recent au fost postate pe internet măsurile de securitate pentru aeroporturile SUA.
Scurgerea de informaţii a dus la suspendarea a cinci oficial din Administraţia Securităţii Transporturilor, până la finalizarea anchetei-
Indormaţia dezvăluită arată că ţările ale căror cetăţeni vor fi verificaţi suplimentar sunt Cuba, Iran, Siria, Afganistan, Algeria, Irak, Liban, Libia, Coreea de Nord, Somalia, Sudan şi Yemen.
În schimb însă documentul arată că anumiţi politicieni, inclusiv conducerea statului, adjuncţii şi membrii de familie sunt excluşi de la verificări.
Ghidul a fost postat pe un site federal folosit pentru anunţarea oportunităţilor de contracte guvernamentale pentru afacerile private. Oficialii nu au reuşit să excludă informaţiile sensibile.
Documentul a fost observat de un blogger american care are un site specializat în călătorii şi zboruri. Manualul în cauză mai arată şi condiţiile în care un călător poate lua o armă de foc neîncărcată la bordul avionului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Securitate masuri de securitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close