Antena 3 CNN Externe Chavez acuză SUA şi Canada că au incitat la proteste de stradă

Chavez acuză SUA şi Canada că au incitat la proteste de stradă

Chavez acuză SUA şi Canada că au incitat la proteste de stradă
Sursa foto: chavez
08 Feb 2010   •   02:34

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a acuzat Statele Unite şi Canada că au încurajat protestele opoziţiei pentru a destabiliza situaţia din acest stat.
Un val de demonstraţii ale studenţilor contra politicilor economice şi sociale ale lui Chavez au cuprins recent ţara sud-americană. Poliţia a folosit gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă pentru a împrăştia mulţimea. Cel puţin doi studenţi au murit în ciocnirile cu poliţia.


"Statele Unite şi aliaţii, precum ultraconservatorul guvern canadian, atacă Venezuela într-o tentativă de a declanşa violenţa şi a destabiliza situaţia din ţară," declara Chavez la televiziunea naţională.
Chavez a criticat în special pe ambasadorul american în Brazilia, Thomas Shannon, pentru că "aruncă săgeţi către Venezuela."
Shannon, fost vicesecretar pentru Emisfera Vestică la Departamentul de Stat american, a cerut anterior guvernului Chavez să oprească represaliile contra poporului Venezuelan, ce au protestat contra frecventelor întreruperi de curent, închiderea canalelor Tv de opoziţie şi creşterea infracţiunilor din ţară.
Potrivit oficialilor, cel puţin 12.200 de persoane au fost ucise în anul 2009.
Departamentul american de Stat a calificat Venezuela ca stat cu ameninţare critică pentru infracţiuni, iar mulţi experţi au numit Caracas capitala mondială a crimei.

Chavez a anunţat că măsuri speciale anti-crime vor fi introduse pe 1 martie în 10 state, care au înregistrat cea mai mare rată a criminalităţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close