Antena 3 CNN Externe Chavez ameninţă "burghezia" pentru problemele economice

Chavez ameninţă "burghezia" pentru problemele economice

Chavez ameninţă "burghezia" pentru problemele economice
Sursa foto: hugo chavez
11 Mai 2010   •   16:34

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez promite măsuri dure contra speculatorilor "burghezi", pe care îi acuză de inflaţia din ţară şi de moneda tot mai slabă.
"Trebuie să oprim asta chiar acum. Burghezia nu ascultă apelurile la conştiinţă. Să acţionăm cu o mână fermă," cerea liderul socialist cabinetului.
"Trebuie să zdrobim speculaţiile."
Deja aflată în recesiune şi cu o prognoză de a fi singurul stat din America Latină cu creştere negativă în 2010, economia din Venezuela avea o inflaţie lunară de 5.2 procente.
În plus, alimentând creşterea de preţuri şi economia, dolarul american a ajuns la 8 bolivari pe piaţa liberă. Aproape dublu de rata oficială de 4.3 bolivari .
Chavez a subliniat că echipa sa economică şi serviciile de informaţii îi vor acorda o listă cu speculatorii.
Chavez i-a acuzat pe bogaţi că profită de recenta creştere a salariului mimim şi că încearcă să îi creeze probleme înainte de alegerile legislative din septembrie.
"Îi avertizez: nu vom fi bruscaţi. Facem un efort să creştem salariile... apoi imediat capitaliştii cresc totul, alimentele, transportul, hainele. Încearcă să creeze probleme şi nu vom permite", arăta Chavez.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close