Antena 3 CNN Externe Chavez crede că Obama nu a făcut "nimic" pentru a merita un Nobel

Chavez crede că Obama nu a făcut "nimic" pentru a merita un Nobel

Chavez crede că Obama nu a făcut "nimic" pentru a merita un Nobel
Sursa foto: hugo chavez
12 Oct 2009   •   17:52

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a declarat că liderul american Barack Obama nu a făcut nimic în afară de a-şi exprima nişte vise pentru a câştiga premiul Nobel pentru pace.
Chavez, care a alternat laudele pentru Obama personal cu critici ale politicilor "imperialiste" ale guvernului său, a dezvăluit că a crezut că este o greşeală când a citit că liderul american a câştigat.
"Ce a făcut Obama să merite premiul? Juriul s-a bazat pe speranţa lui pentru o lume fără arme nucleare, uitând de rolul său în perpetuarea luptelor din Irak şi Afganistan, decizia sa de a instala noi baze militare în Columbia," scria Chavez într-un editorial.
"Pentru prima dată asistăm la un premiu pentru care nominalizatul nu a făcut nimic pentru a-l merita: răsplătirea cuiva pentru o dorinţă este departe de transformarea în realitate ."
Deşi blândă în comparaţie cu unele declaraţii virulente pe care adesea le foloseşte contra SUA, criticile lui Chavez au contrastat cu părerea mentorului său, Fidel Castro.Fostul lider cubanze aprecia că este "o măsură pozitivă " ce implică critica politicilor "de genocid" ale predecesorului lui Obama la Casa Albă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close