Antena 3 CNN Externe Chavez: Va izbucni războiul dacă Manuel Santos este ales preşedinte în Columbia

Chavez: Va izbucni războiul dacă Manuel Santos este ales preşedinte în Columbia

Chavez: Va izbucni războiul dacă Manuel Santos este ales preşedinte în Columbia
Sursa foto: chavez
27 Apr 2010   •   03:42

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, care de câţiva ani este în relaţii tensionate cu Columbia vecină, a avertizat că relaţiile vor deveni şi mai rele şi se va ajunge chiar la ostilităţi militare dacă fostul şef al Apărării de la Bogota, Juan Manuel Santos, câştigă preşedinţia.
O victorie a lui Santos în alegerile prezidenţiale din 30 mai "ar putea duce la război " în regiune, arăta Chavez în timpul show-ului său săptămânal radio-tv.
Liderul venezuelean a mai cerut ca actualul candidat conservator, aliat politic apropiat al preşedintelui curent Alvaro Uribe, să îşi ceară scuze pentru atacul militar columbian în timpul mandatului său de ministru asupra unei tabere a gherilelor de stânga de la graniţa Columbiei cu Ecuador, în urmă cu doi ani.
"Dacă doreşte să fie preşedinte, ar trebui să înceapă cu a spune'Îmi pare rău,' şi să ceară iertare" pentru bombardament," crede Chavez .
În schimb, Santos, care deţine cotidianul El Tiempo, cel mai influent ziar din Columbia, declara pentru AFP că Chavez nu ar trebui să se implice în campania din Columbia.
"Ce nu acceptă poporul columbian este ingerinţa în alegerile lor," arăta acesta.
Conform legii columbiene, Uribe, care a efectuat două mandate, nu mai poate candida. Posibilul său succesor -Santos- este acuzat de Ecuador şi Venezuela a efectuat în martie 2008 un raid aerian asupra unei tabere clandestine în urma căruit au fost ucişi numărul doi din FARC- Forţele Armate Revoluţionare din Columbia- Raul Reyes.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez America de Sud Columbia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close