Antena 3 Externe "Chiar dacă l-a făcut porc şi mincinos pe Ponta, Băsescu trebuie să lucreze cu premierul". Presa internaţională comentează situaţia din România

"Chiar dacă l-a făcut porc şi mincinos pe Ponta, Băsescu trebuie să lucreze cu premierul". Presa internaţională comentează situaţia din România

de O.P.    |    18 Dec 2012   •   05:46
"Chiar dacă l-a făcut porc şi mincinos pe Ponta, Băsescu trebuie să lucreze cu premierul". Presa internaţională comentează situaţia din România

Presa internaţională scrie că Traian Băsescu l-a numit în funcţia de premier pe rivalul său, Victor Ponta, după victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare. Cei doi rivali vor trebui să uite disputele şi să se concentreze asupra îmbunătăţirii imaginii internaţionale a României, spun jurnaliştii străini.

Preşedintele României Traian Băsescu l-a desemnat drept prim-ministru pe omul care a încercat să îl suspende în iulie, Victor Ponta.

Traian Băsescu a fost nevoit să îl numească pe liderul Uniunii Social-Liberale în funcţia de prim-ministru al României după ce formaţiunea sa politică a obţinut două treimi din voturi la alegerile parlamentare, scrie Euronews în pagina electronică.

Cei doi rivali vor trebui să lucreze împreună pentru cel puţin încă un an, ceea ce s-ar putea dovedi greu de făcut după ce preşedintele l-a făcut pe Ponta "porc" şi "mincinos", înaintea alegerilor de luna aceasta.

După ce a declarat că nu va mai repeta aceeaşi greşeală, Traian Băsescu îl numeşte din nou pe Victor Ponta în funcţia de premier, notează şi jurnaliştii de la Reuters. Dar Ponta va trebui să jongleze cu măsurile anti-austeritate. Noul premier vrea să repornească economia ţării şi să vândă companiile de stat ineficiente.

Presa bulgară scrie că, în ciuda speculaţiilor conform cărora Băsescu va numi un alt lider USL în funcţia de premier pentru a încerca să îşi dezbine rivalii, preşedintele l-a ales totuşi pe Victor Ponta.

Jurnaliştii spanioli spun că cea mai importantă sarcină a noului guvern condus de Victor Ponta va fi să negocieze un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Presa de peste ocean notează că disputa dintre preşedinte şi premier a întârziat elaborarea politicilor şi a afectat cursul monedei naţionale. Cu toate acestea, cei doi vor trebui să coabiteze încă un an de acum încolo.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close