Antena 3 CNN Externe Chiar dacă se zbate în sărăcie, Coreea de Nord a deschis o staţiune de schi ultra-modernă

Chiar dacă se zbate în sărăcie, Coreea de Nord a deschis o staţiune de schi ultra-modernă

Chiar dacă se zbate în sărăcie, Coreea de Nord a deschis o staţiune de schi ultra-modernă
16 Ian 2014   •   12:53

Coreea de Nord, o ţară care încă nu are semafoare stradale, a deschis recent o staţiune de schi ultra-modernă dotată cu nouă pârtii. Preţul unui bilet de acces general este de 34 de dolari pe zi.

Noul resort de iarnă, Masik Pass, se află în provincia Kangwon şi a fost deschis publicului chiar în prima zi a anului, transmite CNN.

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, despre care se crede că a luat lecţii de schi în Elveţia, pe perioada studenţiei, a participat la ceremoniile de inaugurare.

Potrivit Yonhap News, staţiunea dispune de câteva hoteluri, dar momentan doar unul este deschis. Hotelul Masikrong are 120 de camere, iar turiştii se pot bucura de jacuzzi, saună şi o piscină de proporţii olimpice.

Dar în spatele acestor imagini relaxante, care de fapt fac parte dintr-un proiect propagandistic, se ascunde realitatea cruntă. Coreea de Nord nu are resurse să-şi hrănească populaţia, dar Kim Jong Un a insistat pentru realizarea acestui resort, sperând ca numărul turiştilor să revigoreze economic zona, notează şi AP.

Cu toate acestea, liderul comunist consideră deschiderea acestei staţiuni ca o adevărată victorie faţă de puterile occidentale, cele care i-au impus un embargou economic strict din cauza ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

 

×
Subiecte în articol: coreea de nord, phenian Kim Jong Un
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close