Antena 3 CNN Externe Chicago: Politicienii cred că armata trebuie scoasă pe străzi pentru a opri violenţa

Chicago: Politicienii cred că armata trebuie scoasă pe străzi pentru a opri violenţa

Chicago: Politicienii cred că armata trebuie scoasă pe străzi pentru a opri violenţa
Sursa foto: chicago police
29 Apr 2010   •   16:14

Violenţa bandelor criminale din Chicago a ajuns la un nivel de necontrolat, astfel că doi politicieni apreciau că ar trebui ca Garda Naţională să fie convocată pentru a lupta cu această dezordine.
Apelul la armată a fost făcut de congresmenii americani John Fritchley şi LaShawn Ford pentru a ajuta la reducerea ratei crescânde a criminalităţii în oraşul lui Barack Obama.
După 117 crime în acest an, ei doresc ca trupele "să stabilizeze comunităţile ", în special în comunitatea de negri South Side. Cu toate acestea, soluţia extremă propusă de politicieni a avut o receţie rece în cadrul poliţiei din Chicago şi a primarului Richard Daley.
Referindu-se la intervenţia militară, primarul Daley declara ?că nu poţi gândi că poţi rezolva într-un weekend, şi apoi să pleci."
Mark Donahue, reprezentatnt al poliţiei avertiza de asemenea că "se face o declaraţie că drepturile constituţionale ar putea fi diminuate"
Totuşi, Fritchley crede că prezenţa militară este singura cale de a face faţă infracţiunilor violente ce au cuprins adolescenţii din oraş.
"Realitatea nefericită este că avem alt război care se defăşoară în curtea noastră."
Numărul de decese din acest an la Chicago este egal cu numărul de soldaţi SUA ucişi în Irak şi Afganistan în 2010.
Fritchley nota că prezenţa Gărzii Naţionale nu ar însemna tancuri pe stradă ci sprijin în zonele cu probleme pentru poliţie. Idee respinsă de fostul comisar de poliţie din LA şi New York Bill Bratton, care aprecia că această măsură este ultima de luat într-o situaţie de violenţă în oraşe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: chicago violenta
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close