Antena 3 CNN Externe Chile a anunţat primul caz de transmitere a virusului A H1N1 de la om la păsări

Chile a anunţat primul caz de transmitere a virusului A H1N1 de la om la păsări

Chile a anunţat primul caz de transmitere a virusului A H1N1 de la om la păsări
Sursa foto: Curcani
22 Aug 2009   •   09:34

Autorităţile chiliene au anunţat vineri primul caz de transmitere a virusului A H1N1 de la om la păsări. Ministerul Sănătăţii din Chile a pus sub carantină două ferme de curcani din apropierea oraşului Valparaiso după ce testele genetice au confirmat că acestea sunt infectate de acelaşi virus care a provocat pandemia.

?Curcanii sunt infectaţi cu virusul uman, nu este vorba despre o mutaţie a acestuia?, a confirmat ministrul adjunct al Sănătăţii, Jeannette Vega.

"Autorităţile chiliene arată că este acelaşi virus A H1N1 care a declanşat pandemia", menţionează şi directorul general al a Organizaţiei internaţionale pentru epizotii, Monique Eloit, citată de Mediafax. "Dar în acest gen de circumstanţe, se recomandă ca tulpinile izolate să fie transmise altor laboratoare internaţionale de referinţă", pentru verificare, explică ea.

Până în prezent, virusul, care este compus din tulpini de gripă umană, porcină şi aviară, s-a dovedit a fi foarte contagios, dar nu mai periculos decât virusurile care provoacă gripele obişnuite sezoniere.

Cu toate acestea, experţii se tem că virusul ar putea deveni mult mai contagios în cazul în care s-ar combina cu virusul gripei aviare, care este mult mai puternic şi mai periculos.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina pandemie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close