Antena 3 CNN Externe Ţara în care au fost plantate 6.900 de plante de canabis în scopuri medicale

Ţara în care au fost plantate 6.900 de plante de canabis în scopuri medicale

Ţara în care au fost plantate 6.900 de plante de canabis în scopuri medicale
Sursa foto: Foto: timesofisrael.com
de S.T.    |    27 Oct 2015   •   19:16

Luni, 26 octombrie, în Chile au fost plantate 6.900 de plante de canabis destinate elaborării unui medicament care să trateze patologii asociate cu cancerul şi epilepsia, a anunţat fundaţia Daya, însărcinată cu acest proiect, citată de AFP.

"Această a doua plantaţie (după o primă experienţă cu 400 de plante anul trecut) numără 6.900 de plante cultivate pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate”, a precizat Alejandra Ahumada, o chimistă a fundaţiei. Proiectul, aprobat de Serviciul Agricol şi de Creştere a animalelor din comuna Colbun, este susţinut de 20 de municipalităţi chiliene, care speră să beneficieze de medicamentul pe bază de canabis pentru a trata aproximativ 4.000 de pacienţi care suferă de cancer, epilepsie şi de dureri cronice legate de cancer.

"Începem cu cultivarea plantei, apoi va urma recoltarea şi, în fine, elaborarea medicamentului. Este vorba despre un proiect important în care sunt implicate şi alte organizaţii. Sperăm că medicamentul va fi gata în 2017", a explicat Alejandra Ahumada.

Chile este prima ţară din America Latină care cultivă canabis în scopuri terapeutice.

×
Subiecte în articol: Chile canabis medicament cancer epilepsie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close