Antena 3 CNN Externe China. 90 de oameni au murit şi pagube de un miliard de dolari din cauza inundaţiilor (VIDEO)

China. 90 de oameni au murit şi pagube de un miliard de dolari din cauza inundaţiilor (VIDEO)

China. 90 de oameni au murit şi pagube de un miliard de dolari din cauza inundaţiilor (VIDEO)
19 Iun 2010   •   13:41



Cel puţin 90 de oameni au murit şi 50 sunt daţi dispăruţi din cauza inundaţiilor care au lovit sudul Chinei în ultimele zile. Un milion şi jumătate de persoane au fost evacuate după ce zeci de râuri au ieşit din matcă. Meteorologii au anunţat că ploile vor continua să cadă în cantităţi mari şi în zilele următoare.

Aproape şase milioane de oameni au fost afectaţi de ploile torenţiale şi inundaţiile din sudul Chinei. 100.000 de case au fost distruse, sute de drumuri naţionale au fost închise şi mii de hectare de teren agricol sunt acoperite de ape. Autorităţile chineze spun că vor avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a face faţă dezastrului.

Peste o mie de studenţi, părinţi şi profesori au fost evacuaţi de autorităţi de la o şcoală din sudul Chinei care a fost înconjurată de ape în câteva minute. Nu toţi au fost la fel de norocoşi însă.

Autorităţile spun că se confruntă cu cele mai mari căderi de precipitaţii din ultimii ani, iar pagubele materiale se ridică la aproape un miliard de dolari. Guvernul a alocat fonduri speciale pentru ajutorul sinistraţilor.



Antena 3

Foto: Antena 3

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close