Antena 3 Externe China a anunţat eronat că Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice

China a anunţat eronat că Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice

de G.S.    |    08 Sep 2013   •   13:51
China a anunţat eronat că Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Internauţii chinezi au criticat, duminică, presa de stat din ţara lor, care a anunţat eronat că oraşul Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2020 şi că Tokyo, metropola care va găzdui de fapt competiţia, a pierdut cursa, informează AFP, conform Mediafax.
Agenţia China Nouă a anunţat, pe site-ul său, că la Buenos Aires a fost ales oraşul Istanbul de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a găzdui JO.
La rândul său, televiziunea de stat chineză a afişat pe ecran informaţia că oraşul Tokyo a fost eliminat din cursa în care s-au aflat şi Istanbul şi Madrid.
Aceste informaţii eronate au fost ulterior scoase de pe site, respectiv de pe ecran, însă duminică au continuat să facă obiectul unor comentarii acide.
"S-au făcut de râs", a notat Yan Tao pe Sina Weibo, principala platformă de microblogging din China.
Este posibil ca agenţia China Nouă să fi confundat votul final cu cel dinainte, de departajare pentru finală, dintre oraşele Istanbul şi Madrid, câştigat de turci.
"Mincinoşii trebuie să dea socoteală, altfel nu există dreptate", a scris alt internaut, identificat ca McMonkey, referindu-se la represiunea autorităţilor faţă de persoanele care propagă zvonuri pe internet.
Anul trecut, Cotidianul poporului, organul de presă oficial al Partidului Comunist Chinez (PCC), a luat drept bună informaţia publicată de un jurnal satiric american, conform căruia conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un a fost ales cel mai sexy bărbat în viaţă din 2012.
Anumite comentarii s-au concentrat, duminică, asupra alegerii ca gazdă a JO a oraşului Tokyo, cu care oficialităţile de la Beijing au discuţii legate în special de perioada cuceririlor nipone din secolul XX. China şi Japonia îşi dispută suveranitatea insulelor din marea Chinei de Est, numite Diaoyu în chineză şi Senkaku în japoneză.
"Este o farsă internaţională să lase această ţară să găzduiască JO", a notat "Kid Green". "Sper că japonezii vor regla chestiunea Diaoyu şi a femeilor asiatice înrolate cu forţa în bordelurile armatei imperiale japoneze în al doilea război mondial, vor admite masacrul (civililor chinezi) şi vor înfrunta istoria".
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close