Antena 3 CNN Externe China a blocat accesul la siteul NY Times

China a blocat accesul la siteul NY Times

China a blocat accesul la siteul NY Times
26 Oct 2012   •   13:09

The New York Times transmite că autorităţile chineze au blocat, vineri dimineaţă, accesul la pagina sa de internet, în limba chineză, după publicarea unui material despre averea primului ministru chinez, Wen Jiabao.
Conform articolului, familia premierului de la Beijing controlează o avere cotată la aproape trei miliarde de dolari.

Accesul la acest site a fost oprit la scurt timp după ce articolul a fost publicat, spun reprezentanţii ziarului american. Mai târziu, şi accesul la varianta în limba engleză a siteului, a fost blocat treptat.

În materialul prezentat de jurnaliştii de peste ocean, se arată că mare parte din averea colosală a demnitarului chinez, a fost adunată de când a devenit un membru de elită al partidului de la conducerea statului comunist.
Cu toate acestea, nu se prezintă nici o dovadă concretă care să demonstreze conexiunea dintre premierul chinez şi succesul  de care se bucură în afaceri, rudele sale apropiate.

The New York Times precizează că IT-iştii guvernului de la Beijing au blocat indexarea numelui primului ministru sau a ziarului american, pe reţeaua de socializare Sina Weibo, un microblog similar Twitter-ului.

"Sperăm ca accesul total la siteul nostru să fie restabilit în scurtă vreme. Vom cere autorităţilor chineze să permită cititorilor noştri accesul la informaţiile furnizate de jurnaliştii redacţiei New York Times", a declarat Eileen Murphy, purtătorul de cuvânt al publicaţiei americane.
Murphy a adăugat că ediţia online în limba chineză a ziarului, atrage un interes major în China şi în statele învecinate.

×
Subiecte în articol: Beijing
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close