Antena 3 CNN Externe China a BLOCAT brusc accesul la siteul ziarului britanic The Guardian

China a BLOCAT brusc accesul la siteul ziarului britanic The Guardian

China a BLOCAT brusc accesul la siteul ziarului britanic The Guardian
09 Ian 2014   •   13:47

Din motive necunoscute, siteul oficial al ziarului britanic The Guardian a fost blocat pe tot cuprinsul Chinei. Manevra este surprinzătoare cu atât mai mult cu cât redacţia din Albion nu a publicat în ultimele zile niciun material compromiţător la adresa Partidului Comunist din China sau vreun enunţ ce ar putea fi considerat "periculos" de către autorităţile de la Beijing.

Cu toate acestea, se bănuieşte că un mic articol din 6 ianuarie, care relata despre o mică revoltă a ţăranilor chinezi, ar fi cauza care a generat blocarea siteului. Opinia generală a redacţiei britanice susţine că acesta nu este un motiv real pentru această măsură radicală luată de chinezi.

Cu ceva timp în urmă, internetul chinez, care deţine numărul cel mai mare de utilizatori (peste 590 de milioane de useri), a impus cenzura totală asupra paginilor web a celor de la Bloomberg şi The New York Times.

Unele surse neoficiale atrag atenţia că The Guardian şi The Washington Post au fost publicaţiile principale care au preluat informaţiile clasificate, furnizate de Edward Snowden, iar administraţia chineză a luat această iniţiativă ca măsură de precauţie, încercând să "ferească" opinia publică în faţa unor eventuale noi dezvăluiri.

×
Subiecte în articol: china, beijing cenzura
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close