Antena 3 CNN Externe China A BLOCAT Instagram pentru a muşamaliza violenţele poliţiştilor din Hong Kong

China A BLOCAT Instagram pentru a muşamaliza violenţele poliţiştilor din Hong Kong

China A BLOCAT Instagram pentru a muşamaliza violenţele poliţiştilor din Hong Kong
29 Sep 2014   •   14:59

Autorităţile chineze au blocat reţeaua socială Instagram, pentru a stopa răspândirea materialelor foto şi video în care sunt prezentate acţiunile în forţă ale poliţiştilor din Hong Kong, transmite NBC News.

Potrivit AP, forţele de ordine au folosit fără avertisment gaze lacrimogene împotriva mulţimii, fapt ce a provocat panică şi rănirea mai multor persoane din rândul demonstanţilor.

Foarte multe fotografii şi filme, care prezentau folosirea forţei de către poliţişti, au fost postate pe reţeaua socială cu topic-ul "#OccupyCentral" sau "#OccupyHK."

"OccupyCentral" este o mişcare pro-democratică şi non-violentă din Hong Kong, care se opune restricţiilor electorale impuse de Beijing şi solicită organizarea unor alegeri libere şi deschise la scurtinul din 2017.

Informaţia privind blocarea aplicaţiei Instagram a fost confirmată ce alte site-uri de monitorizare, cum ar fi blockedinchina.net şi greatfire.org.
Cu toate acestea, măsurile de cenzură chineze nu au afectat provincia autonomă, iar protestatarii din Hong Kong continuă să posteze materiale, care pot fi văzute în toată lumea, mai puţin în China.

Blocarea siteurilor şi a reţelelor de internet, considerate "ostile", a devenit o practică comună a Beijingului. Instagram scăpase în ultimii ani de cenzura instaurată de chinezi, dar acum cade victimă politicii practicate de autorităţile centrale chineze.

În total, peste 2700 de de siteuri şi reţele sociale au fost blocate în ultimii ani de către autorităţile chineze. Printre acestea se numără şi proprietarul Instagram, reţeaua socială Facebook.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close