Antena 3 CNN Externe China a dezvăluit un SISTEM LASER împotriva DRONELOR

China a dezvăluit un SISTEM LASER împotriva DRONELOR

China a dezvăluit un SISTEM LASER împotriva DRONELOR
Sursa foto: Foto: interestingengineering.com
04 Noi 2014   •   09:31
China a dezvăluit şi a testat cu succes un sistem de apărare laser împotriva dronelor. Sistemul este lăudat cu o rază de acţiune de doi kilometri, fiind capabil să dărâme "diverse avioane de mici dimensiuni", la cinci secunde de la localizarea ţintei. 
 
Cu viteză mare, precizie mare şi zgomot redus, sistemul este gândit special împotriva dronelor care zboară la o altitudine de circa 500 de metri şi la viteze de sub 50 de metri pe secundă, raportează agenţia oficială Xinhua, care citează un specialist al proiectului. 
 
În urma celui mai recent test, laserul a reuşit să distrugă 30 de drone - o rată de succes de 100%, conform specialiştilor implicaţi în proiect.. 
 
"Interceptarea acestor drone este, de obicei, treaba lunetiştilor sau elicopterelor, dar rata de succes nu este atât de mare şi greşelile de acurateţe pot duce la daune colaterale", a explicat Yi Jinsong, oficial al companiei dezvoltatoare. 
 
În acest moment, echipa lucrează la dezvoltarea unui sistem asemănător cu forţă mai mare şi rază de acţiune mai mare, raportează agenţia Xinhua, conform Russia Today.
 

×
Subiecte în articol: China Sistem laser drone elicoptere greseli daune
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close