Antena 3 CNN Externe China a executat trei filipinezi acuzaţi pentru trafic de droguri

China a executat trei filipinezi acuzaţi pentru trafic de droguri

China a executat trei filipinezi acuzaţi pentru trafic de droguri
30 Mar 2011   •   13:27

China nu a plecat urechea la cererile de clemenţă şi a executat trei cetăţeni filipinezi care au fost arestaţi în 2008 pentru trafic de heroină.

Vicepreşedintele filipinez Jejomar Binay a declarat că a primit înştiinţare despre executare miercuri, de la diplomaţii filipinezi.

Cele două femei şi un bărbat au fost arestaţi după ce au fost depistaţi că aveau asupra lor câte 4 kilograme de droguri. Celor trei li s-a permis să îşi vadă familiile înainte să fie executaţi.

Elizabeth Batain, în vârstă de 38 de ani, a fost executată într-o închisoare din oraşul sudic Shenzhen, iar Sally Ordinario-Villanueva, 32 ani, şi Ramon Credo, 42 ani, au fost ucişi în oraşul Xiamen.

Aceştia sunt primii filipinezi executaţi de China pentru trafic de droguri, au declarat oficialii din Filipine. Familiile a doi dintre prizonieri au trimis scrisori deschise către autorităţile din China cerând clemenţă şi argumentând că aceştia au fost păcăliţi de adevăraţii traficanţi.

Ministrul de externe din China a spus însă că traficul de droguri este o încălcare serioasă a legii şi că s-a făcut dreptate.


×
Subiecte în articol: China filipine executare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close