Antena 3 CNN Externe China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea avionului dispărut cu 239 de oameni la bord. Boeing participă la operaţiuni

China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea avionului dispărut cu 239 de oameni la bord. Boeing participă la operaţiuni

China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea avionului dispărut cu 239 de oameni la bord. Boeing participă la operaţiuni
Sursa foto: Foto: baohomnay.com
de S.T.    |    11 Mar 2014   •   14:28
UPDATE: Secretarul general al Interpol, Ronald K. Noble, a declarat marţi că "pista teroristă se îndepărtează", în ancheta privind dispariţia avionului companiei Malaysia Airlines.

"Cu cât avem mai multe informaţii, cu atât suntem mai înclinaţi să conchidem că nu este vorba despre un incident terorist", a declarat Noble, relatează AFP.

"Este vorba despre trafic de fiinţe umane", a adăugat el, referindu-se la prezenţa la bordul avionului a cel puţin două persoane care s-au îmbarcat cu paşapoarte europene false.

UPDATE
: Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat că participă, alături de autorităţile americane, la căutările avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radare în weekend.

China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în speranţa localizării avionului de tip Boeind aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunţat marţi presa oficială, relatează AFP.

Cotidianul Armatei Populare de Eliberare a anunţat că sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian, vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare.

Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.

Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close