Antena 3 CNN Externe China, anunț neașteptat: va livra ajutoare Ucrainei

China, anunț neașteptat: va livra ajutoare Ucrainei

Crucea Roșie chineză va furniza ajutor umanitar Ucrainei.

China, anunț neașteptat: va livra ajutoare Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Mar 2022   •   10:34

BBC îl citează în acest sens pe ministrul chinez de externe, Wang Yi (foto), care a reiterat, totodată, apelul la continuarea discuțiilor pe cale diplomatică.

Oficialul de la Beijing a menționat, totodată, că "prietenia ruso-chineză" este "solidă ca stânca" și a indicat că perspectivele de colaborare între cele două state sunt foarte largi.

Precizările ministrului chinez vin la câteva ore după ce premierul australian Scott Morrison a cerut Beijingului să denunțe agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, arată BBC.

Morrison a arătat că, în repetate rânduri, China a susținut că respectă suveranitatea și integritatea teritorială a statelor. 

"În acest punct istoric, depinde de China să dovedească faptul că acestea nu sunt doar vorbe", a spus premierul australian, adăugând că "nicio țară nu are asupra Rusiei o influență mai mare decât China."

Până în prezent, guvernul de la Beijing nici nu a condamnat, dar nici nu a aprobat războiul declanșat de Rusia în Ucraina, abținându-se să califice drept "invazie" ceea ce Moscova insistă să numească "o operațiune militară specială".

Totuși, ministrul de externe chinez a semnalat că țara sa este gata să joace un rol în medierea unei încetări a focului.

"China este gata să continue să joace un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace și să lucreze cu comunitatea internațională pentru a conduce medierea, atunci când este necesară", a specificat el.

×
Subiecte în articol: China Ucraina
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close