Antena 3 CNN Externe China ameninţă UE cu un RĂZBOI: "Ne vom apăra drepturile prin toate mijloacele!"

China ameninţă UE cu un RĂZBOI: "Ne vom apăra drepturile prin toate mijloacele!"

China ameninţă UE cu un RĂZBOI: "Ne vom apăra drepturile prin toate mijloacele!"
de O.P.    |    17 Mai 2013   •   13:19

China a cerut Uniunii Europene sa renunte la o ancheta anti-subventii si anti-dumping impotirva fabricantilor de echipamente de telecomunicatii, precum si la impunerea de taxe la panourile solare chineze, altfel va izbucni un război comercial.

Bruxelles a anuntat ca va lansa o ancheta legata de echipamentele chineze de telecomunicatii, care va fi, totusi, precedata de un dialog, in incercarea de gasi o solutie amiabila. Cele doua parti, al caror comert bilateral s-a ridicat anul trecut la 546 miliarde de dolari, potrivit statisticii chineze, se confrunta cu diferende comerciale pe o larga arie de marfuri, de la produse agricole la tevi de otel fara sudura.

Purtatorul de cuvant al ministerului chinez al comertului, Shen Danyang, a afirmat la o conferinta de presa ca societatile europene din sectorul telecomunicatiilor mobile controleaza in China o cota de piata mult mai mare decat ponderea detinuta de China pe piata europeana de resort.

"Speram ca UE nu va decide masuri care vor dauna ambelor parti", a spus Shen. "China", a continuat el, "isi va apara prin toate mijloacele drepturile si interesele legitime, in conformitate cu reglementarile Organizatiei Mondiale a Comertului si a propriei legislatii in cazul in care Bruxelles va duce ancheta la bun sfarsit".

Mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: anchete
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close