Antena 3 CNN Externe Reacția Chinei după atentatele teroriste de la Paris

Reacția Chinei după atentatele teroriste de la Paris

Reacția Chinei după atentatele teroriste de la Paris
Sursa foto: Foto:indianexpress.com
14 Noi 2015   •   21:05
CHINA. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a anunţat că se va alătura Franţei şi comunităţii internaţionale în programele de combatere a terorismului, scrie Reuters.
 
Xi Jinping a discutat telefonic cu preşedintele Franţei, acesta condamând atacurile din Paris şi prezentând condoleanţe familiilor îndurerare. De asemenea, acesta a precizat că va susţine toate măsurile de securitate care vor fi luate de către Franţa sau comunitatea internaţională şi au în vedere combaterea terorismului.

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise şi alte 200 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi doi cetăţeni români. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close