Antena 3 CNN Externe China cere Statelor Unite ale Americii să EXPLICE programul de monitorizare global

China cere Statelor Unite ale Americii să EXPLICE programul de monitorizare global

China cere Statelor Unite ale Americii să EXPLICE programul de monitorizare global
18 Iun 2013   •   14:00

China a făcut, ieri, primele comentarii substanţiale referitoare la programul american de supraveghere şi interceptare a căilor de comunicare de pe Internet, cerând Washingtonului să explice comunităţii internaţionale această măsură de monitorizare globală.

Mai multe state, printre care se află şi câteva aliate Statelor Unite, au reacţionat prompt la dezvăluirile fostului angajat CIA, Edward Snowden.

"SUA ar trebui să fie atente la îngrijorările şi cererile exprimate de comunitatea internaţională şi ar trebui să asigure explicaţiile necesare", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Hua Chunying, preluat de Reuters.

Guvernul chinez s-a abţinut în ultimele zile să comenteze în mod direct acest scandal de proporţii şi s-a mulţumit să sublinieze că statul chinez este victima celor mai frecvente atacuri cibernetice.

Pe de altă parte, se crede că cei care conduc Partidul Comunist de la Beijing nu au dorit să pericliteze legăturile diplomatice cu Washingtonul, proaspăt îmbunătăţite.


×
Subiecte în articol: china, beijing Edward Snowden
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close