Antena 3 CNN Externe China critică "cursa înarmării" în care se angrenează Statele Unite şi Coreea de Nord

China critică "cursa înarmării" în care se angrenează Statele Unite şi Coreea de Nord

China critică "cursa înarmării" în care se angrenează Statele Unite şi Coreea de Nord
de N.B.    |    18 Mar 2013   •   11:55

China a criticat Washingtonul care ar putea declanşa o cursă a înarmării după decizia Statelor Unite de a-şi consolida apărarea antirachetă în faţa Coreei de Nord. Oficialii de la Beijing au subliniat că astfel de acţiuni nu fac decât să "intensifice antagonismele", relatează AFP.

"Toate măsurile ce urmăresc consolidarea dispozitivelor militare nu vor face decât să intensifice antagonismele şi nu ajută la rezolvarea problemei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hong Lei, în cadrul unei întâlniri cu presa.
   
"China a promovat întotdeauna prevenirea proliferării rachetelor prin mijloace politice şi diplomatice", a adăugat el.
   
Phenianul a lansat cu succes în decembrie o rachetă identificată drept rachetă balistică de Occidentali, apoi, după două luni, a efectuat un al treilea test nuclear, determinând Statele Unite să decidă, săptămâna trecută, să instaleze 14 rachete interceptoare GBI pe coasta lor de vest.
   
China a criticat al treilea test cu bombă atomică al aliatului său tradiţional nord-coreean şi a votat intensificarea sancţiunilor împotriva Phenianului la Consiliul de Securitate al ONU.
   
"Problemele referitoare la peninsula (coreeană) se referă la echilibrele strategice şi la stabilitatea regională a lumii întregi, precum şi la încrederea mutuală în planul strategic", a dezvăluit Hong.
   
"Sperăm că părţile vizate vor acţiona în favoarea păcii şi stabilităţii regionale, vor adopta o atitudine responsabilă şi vor aborda această problemă cu precauţie", a adăugat purtătorul de cuvânt chinez.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close