Antena 3 CNN Externe China dă vina pe lipsa de "grijă pentru oameni" pentru condiţiile de muncă de la Apple sau Samsung

China dă vina pe lipsa de "grijă pentru oameni" pentru condiţiile de muncă de la Apple sau Samsung

China dă vina pe lipsa de "grijă pentru oameni" pentru condiţiile de muncă de la Apple sau Samsung
Sursa foto: Foto: inhabitat.com
de N.B.    |    10 Sep 2012   •   17:44

Un oficial chinez a pus paie pe foc în cazul controversei condiţiilor de muncă în fabricile companiilor Apple şi Samsung şi ale partenerilor acestora, declarând că anumite companii au deficienţe la capitolul "grijă pentru oameni" în ceea ce priveşte modul în care îşi tratează muncitorii, informează PC World.

În timp ce marea majoritate a companiilor sunt în concordanţă cu legile muncii din China, o mică parte dintre acestea au probleme în ceea ce priveşte orele suplimentare ale muncitorilor, a declarat Xin Changxing, secretar de stat în Ministerul de Resurse Umana şi Securitate Socială din China.

Oficialul nu a dat numele companiilor la care se referă, însă declaraţiile sale au venit în timp ce răspundea unei întrebări referitoare la condiţiile proaste din fabricile Apple, Samsung şi ale partenerilor giganţilor IT.

"Există anumite companii cu un stil de management mai simplu. Îşi tratează muncitorii cu o lipsă de grijă pentru oameni", a spun Xin.

După ce Apple a fost ţinta anchetelor, Samsung este protagonista celor mai recente acuzaţii. Un grup american pentru drepturile muncitorilor susţine că sud-coreenii îşi obligă muncitorii să lucreze 12 ore în picioare, fără echipament de protecţie adecvat, cumulând peste 100 de ore suplimentare pe lună.

Reprezentantul ministerial a declarat că instituţia în care activează anchetează cazurile şi va continua să îmbunătăţească modul în care îşi desfăşoară inspecţiile pentru a verifica aderenţa la legile muncii.

×
Subiecte în articol: Apple Samsung China
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close