China dezvoltă arme cu radiaţii: Le-ar folosi într-un conflict cu SUA privind Taiwanul

de Antena3.ro    |    22 Iul 2011   •   11:43
China dezvoltă arme cu radiaţii: Le-ar folosi într-un conflict cu SUA privind Taiwanul Foto: bizmediamd.wordpress.com

Armata chineză dezvoltă arme cu puls electromagnetic pe care intenţionează să le folosească împotriva portavioanelor americane, într-un eventual conflict pe tema Taiwanului, potrivit unui raport de informaţii publicat joi, informează The Washington Times.
   
Fragmente ale studiului Centrului Naţional pentru Informaţii privind efectele letale ale armelor cu puls electromagnetic (EMP) şi ale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme fac parte din arsenalul chinez numit "buzduganul asasinului", care ar permite Chinei, inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forţele militare ale SUA.
   
Armele cu puls electromagnetic copiază pulsul de raze gamma cauzat de o explozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusiv computerele şi automobilele, pe suprafeţe vaste.
   
Raportul declasificat, redactat în 2005 şi obţinut de Arhiva Naţională de Securitate, o organizaţie privată, oferă detalii despre armele EMP deţinute de China şi planurile pentru folosirea lor.

"Pentru utilizarea împotriva Taiwanului, China ar putea detona la o altitudine mult mai mică (30-40 de kilometri) pentru a limita efectele EMP la Taiwan şi imediata vecinătate a sa", se precizează în raport.

"Racheta balistică cu rază medie de acţiune DF-21 a fost menţionată ca platformă pentru un atac cu EMP împotriva Taiwanului", se mai arată în document.
   
Conform raportului, China a efectuat teste cu EMP pe şoareci, şobolani, iepuri, câini şi maimuţe, care au suferit probleme la ochi, creier, oase, măduvă şi alte organe.

"Este clar că adevăratul scop al experimentelor medicale chineze este să afle potenţialele efecte umane ale expunerii la EMP puternice şi la radiaţii (cu microunde de mare putere)".

Parteneri
x close