Antena 3 Externe China este pregătită să închidă şcoli şi fabrici dacă se ating niveluri înalte de poluare în Shanghai

China este pregătită să închidă şcoli şi fabrici dacă se ating niveluri înalte de poluare în Shanghai

de G.S.    |    20 Oct 2013   •   13:25
China este pregătită să închidă şcoli şi fabrici dacă se ating niveluri înalte de poluare în Shanghai
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Oraşul Shanghai a anunţat sâmbătă că şcolile şi fabricile sale îşi vor închide porţile iar traficul va fi restricţionat dacă se vor atinge niveluri înalte de poluare, ceea ce înseamnă încă un pas în dezvoltarea propriului său sistem de răspuns de urgenţă în contextul creşterii poluării în marile oraşe din China, relatează, duminică, Europa Press, conform Agerpres.
 
Shanghai a stabilit un prag de poluare la atingerea căruia vor fi închise şcolile, fabricile şi şantierele de construcţii şi se va limita circulaţia vehiculelor. Acest nivel de poluare, al doilea mai grav, este considerat o ameninţare serioasă pentru sănătate, potrivit ziarului 'Shanghai Daily'.
 
Când calitatea aerului va atinge sau se prevede că va atinge nivelul 2 de poluare, guvernul local va aplica acest program de răspuns, a precizat directorul adjunct al Comitetului pentru protecţia mediului din Shanghai, Wu Qizhou.
 
Shanghai doreşte să diminueze cu 20% poluarea atmosferică la orizontul anului 2017. Printre altele, s-a angajat să construiască 5.000 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi să promoveze energiile regenerabile.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close