Antena 3 CNN Externe China va permite doar cântecele ”sănătoase și înălțătoare” la karaoke

China va permite doar cântecele ”sănătoase și înălțătoare” la karaoke

China va întocmi o listă neagră a melodiilor de karaoke pentru a le interzice din localurile de karaoke din întreaga țară.

China va permite doar cântecele ”sănătoase și înălțătoare” la karaoke
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Aug 2021   •   16:05

În acest sens, statul chinez va întocmi o listă neagră a melodiilor de karaoke pentru a le interzice din localurile de karaoke din întreaga țară, începând cu 1 octombrie, pe cele cu „conținut ilegal”, potrivit Ministerului Culturii și Turismului.

Ministerul a precizat că printre conținuturile interzise se numără cele care pun în pericol unitatea națională, suveranitatea sau integritatea teritorială, care încalcă politicile religioase ale statului prin propagarea de culte sau superstiții sau care încurajează activități ilegale precum jocurile de noroc și drogurile.

Potrivit ministerului, responsabili pentru alegerea melodiilor va fi chiar furnizorul de conținut al localului.

În China sunt aproximativ 50.000 de localuri dedicate serilor de karaoke, iar furnizorilor le-a fost extrem de dificil să identifice melodiile cu conținut ilegal, dat fiind că unii aveau biblioteci de muzică de peste 100.000 de melodii.

Ministerul a declarat că a încurajat furnizorii de conținut să vină cu muzică „sănătoasă și înălțătoare” în aceste locuri, potrivit The Guardian.

Astfel de măsuri au fost luate și în anul 2015, când ministrul a emis o listă neagră de 120 de melodii care „au trâmbițat obscenitatea, violența, criminalitatea”.

În 2019, mai multe site-uri de streaming din China continentală au fost forţate să retragă din catalog titlurile considerate a fi imnuri de protest.

Printre acele melodii se număra „Do You Hear The People Sing?” din musicalul Les Misérables (Mizerabilii), o melodie cântată în timpul protestelor antiguvernamentale din regiunea semi-autonomă Hong Kong.

×
Subiecte în articol: China karaoke ilegal muzica
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close