Antena 3 CNN Externe China interzice spectacolele de circ în care animalele sunt maltratate

China interzice spectacolele de circ în care animalele sunt maltratate

China interzice spectacolele de circ în care animalele sunt maltratate
Sursa foto: Foto: incominginjury.com
19 Ian 2011   •   18:38

China a interzis show-urile cu animale şi a avertizat grădinile zoologice că trebuie să oprească abuzurile asupra animalelor, sau vor fi închise, relatează Telegraph.co.uk.

Show-urile cu animale vii sunt extrem de populare în China, ele atrăgând aproximativ 150 de milioane de vizitatori annual, la cele 700 de grădini zoologice din ţară. Activiştii pentru drepturile animalelor s-au plâns de nenumărate ori cerând ca aceste spectacole macabre să fie oprite.

“O grădină zoologică din oraşul meu are un spectacol în cadrul căruia forţează un leu adult să stea pe spatele unui cal pentru un fel de preformanţă acrobatică”, a declarat Xiao Bing, şeful unei organizaţii de protecţie a animalelor din oraşul Xiamen (sud).

“De asemenea, am văzut un parc de distracţii unde maimuţele aveau răni pe tot corpul. Manager-ul mi-a spus că au fost rănite în timpul unor spectacole cu lupte între maimuţe”, a spus Xiao Bing.

De asemenea, în alte cazuri de astfel de abuzuri, leii sunt bătuţi până când sar prin inele de foc, iar urşii sunt siliţi să păşească pe frânghii foarte mici, a declarat Hua Ning, la o reuniune pentru drepturile animalelor (International Fund for Animal Welfare).

Reprezentanţii circurilor chinezeşti şi-au apărat spectacolele spunând că animalele sunt bine hrănite şi că le ajută să devină “staruri” prin învăţarea noilor trucuri.

 

×
Subiecte în articol: animale China spectacol interzis circ
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close