x close

China uluiește din nou lumea! Ridică în șase zile o fabrică de măști medicinale, iar lucrările au început deja

de A.M.P    |    18 Feb 2020   •   12:46
China uluiește din nou lumea! Ridică în șase zile o fabrică de măști medicinale, iar lucrările au început deja 482

China pune pe picioare în șase zile o fabrică ce va produce măști medicinale, pentru a face față cererii uriașe existente pe piață pentru acest produs, în contextul epidemiei de coronavirus.

Potrivit agenției oficiale de presă Xinhua, noua uzină, care va fi construită de China Construction First Group, ar urma să producă 250.000 de măşti medicinale pe zi. Lucrările de construcţie au început luni şi muncitorii lucrează în schimburi pentru a putea finaliza proiectul până sâmbătă.

Ritmul rapid în care va fi construită noua uzină readuce în minte măsurile adoptate în oraşul Wuhan, unde este epicentrul epidemiei de COVID-19, unde mai multe clădiri au fost reconvertite în facilităţi pentru tratarea pacienţilor infectaţi iar două spitale de campanie au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Pe măsură ce China se confruntă cu o epidemie de coronavirus, care până acum a provocat decesul a 1.770 de persoane, măştile medicinale au devenit foarte căutate de angajaţii din sectorul medical dar şi de publicul larg. Guvernul de la Beijing i-a încurajat pe producătorii de echipamente medicale să majoreze producţia pentru a face faţă cererii.

Cu toate acestea, până acum producătorii chinezi de echipamente medicale nu au putut face faţă cererii. Luna trecută, firma CMmask, un producător chinez de măşti medicale care asigură 30% din piaţa internă, a anunţat că zilnic primeşte comenzi pentru cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

fabrica china masti medicinale
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati