Antena 3 CNN Externe China "nu abandonează" Coreea de Nord dar consideră că dialogul reprezintă soluţia

China "nu abandonează" Coreea de Nord dar consideră că dialogul reprezintă soluţia

China "nu abandonează" Coreea de Nord dar consideră că dialogul reprezintă soluţia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
10 Mar 2013   •   13:02

Ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, a declarat că Beijingul nu va abandona Coreea de Nord, reiterând că dialogul, nu sancţiunile, reprezintă cea mai bună modalitate pentru a convinge regimul de la Phenian să renunţe la armele nucleare, scrie New York Times, în ediţia online.
   
Yang Jiechi a sugerat că susţinerea pe care China a acordat-o sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord nu trebuie interpretată ca fiind o schimbare de atitudine.
   
"Continuăm să credem că sancţiunile nu sunt scopul acţiunilor Consiliului de Securitate ONU şi nici o modalitate fundamentală de rezolvare a chestiunilor relevante", a explicat Yang Jiechi.
   
După ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, în februarie, China s-a alăturat Statelor Unite şi a susţinut înăsprirea sancţiunilor ONU împotriva regimului de la Phenian.
   
Coreea de Nord a avertizat vineri că va renunţa la acordurile de neagresiune semnate cu Coreea de Sud, ameninţând că ar putea lansa un atac nuclear preventiv împotriva Statelor Unite, după noua serie de sancţiuni ONU.

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close