Antena 3 CNN Externe China. Numărul divorţurilor, în creştere, din cauza crizei economice

China. Numărul divorţurilor, în creştere, din cauza crizei economice

China. Numărul divorţurilor, în creştere, din cauza crizei economice
01 Ian 2009   •   14:12

Criza economică mondială provoacă probleme serioase persoanelor căsătorite din China. Frica de o recesiune prelungită a determinat foarte multe cupluri chineze să se despartă. Potrivit presei chineze citate de Reuters, numărul divorţurilor în China a crescut semnificativ în ultima perioadă. Pe de altă parte, persoanele care deja au divorţat caută soluţii pentru a evita dificultățile financiare care vin după ruperea căsătoriei.
Problemele economice au reprezentat picatura care a umplut paharul pentru multe dintre cuplurile chineze Dificultățile financiare par a fi motivul cel mai popular de divorţ din China.
Ming Li, reprezentatul primei firme matrimoniale financiare din China, a declarat: ? Primit foarte multe telefoane de la persoane care vor să ştie ce trebuie să facă pentru a evita probleme financiare după divorţ. Alţii caută soluţii pentru a-şi plăti datoriile cu care au rămas în urma divorţurilor. Primim între 200 şi 300 de astfel de apeluri.?
Pe de altă parte, profesorul Wu Changzhen, de la Universitatea de Drept şi Ştiinţe Politice din China susţine că este încă prea devreme pentru a determina impactul crizei financiare asupra mariajelor. ? Cred că multor chinezi le este frică să divorţeze din cauza crizei financiare deoarece nu-şi mai pot separa bunurile corespunzător şi trebuie să-şi vîndă casele la preţuri foarte mici.?
Potrivit www.chinanews.com, numărul persoanelor care au divorţat în a doua parte a anului 2008 a crescut cu 30%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: recesiune criza economica
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close