Antena 3 CNN Externe China, paradisul pirateriei: Au construit o copie a hipermarketului Ikea

China, paradisul pirateriei: Au construit o copie a hipermarketului Ikea

China, paradisul pirateriei: Au construit o copie a hipermarketului Ikea
Sursa foto: Foto: semineedle.com
03 Aug 2011   •   09:24

Chinezii au demonstrat incă o dată că sunt maeştri la copiat. Nu s-au mai apucat de lucruri mărunte, să copieze haine, sau alte produse. Au ridicat 3 magazine Apple care evident n-au nicio legătură cu compania americană, şi un hipermarket Ikea.  Totul până în cel mai mic detaliu, astfel că  până şi angajaţii erau convinşi că lucrează pentru adevăratele branduri.

Acest magazin din Kuming are 4 etaje şi o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Cine intră, poate jura că e la Ikea. De la culoare, interior şi până la pixuri, magazinul seamănă cu cele ale companiei suedeze. Restaurantul e în acelaşi stil, doar meniul difert puţin. Iar produsele sunt fabricate prin colţuri neştiute ale Chinei.

Oraţul Kuming pare să fie specializat în a pirata, cu totul, brandurile. Pe strazile din centru sunt nu mai puţin de trei magazine aşa-zise Apple. Chiar şi angajaţii poartă tricouri cu emblema firmei. Sunt convinşi şi mândri că patronul lor e faimosul Steve Jobs. 



E adevărat, multe din produsele pe care le vând sunt originale. În oraş însă oferta de contrabandă e bogată. Totul se poate falsifica.

Companiile occidentale s-au plâns în nenumărate rânduri guvernului chinez şi i-au cerut să ia măsuri pentru a combate pirateria. Din cauza lacunelor legislative însă, piaţa falsurilor rămâne înfloritoare în China.


×
Subiecte în articol: China ikea piraterie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close