Antena 3 CNN Externe China plăteşte Rusiei 2 MILIARDE de dolari, iar cele două ţări au semnat un contract. Vezi motivul

China plăteşte Rusiei 2 MILIARDE de dolari, iar cele două ţări au semnat un contract. Vezi motivul

China plăteşte Rusiei 2 MILIARDE de dolari, iar cele două ţări au semnat un contract. Vezi motivul
de O.P.    |    20 Dec 2012   •   10:19

China vrea să achiziţioneze patru submarine de fabricaţie rusă, de tip Amur-1650, în valoare totală de două miliarde de dolari, scrie cotidianul Kommersant în ediţia de joi, relatează AFP.

Cele două ţări au semnat un acord-cadru în acest sens, un acord definitiv urmând să fie semnat începând din 2015, potrivit ziarului, care citează surse apropiate societăţii ruse însărcinate cu exportul de armament, Rosoboronexport.
  
Proiectul prezent prevede ca fiecare dintre cele două ţări să producă câte două exemplare ale acestui submarin cu propulsie diesel.
  
Amur este versiunea pentru export a submarinului de tip Lada, cu o lungime de 66,8 metri, capabil să navigheze cu un echipaj de 35 de membri timp de 45 de zile fără oprire, dintre care 25 sub apă.
  
Potrivit Kommersant, India, cel mai important importator de armament la nivel mondial, ar fi, de asemenea, interesată, să achiziţioneze şase exemplare.
  
Vladimir Putin a anunţat luni că exporturile militare ale Rusiei, al doilea furnizor de armament la nivel mondial, după Statele Unite, ar depăşi, în 2012, o sumă-record de 14 miliarde de dolari.






×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close