Antena 3 CNN Externe China. Poliţia a primit instrucţiuni stricte, "la toate nivelurile", pentru al XVIII-lea congres al Partidului Comunist

China. Poliţia a primit instrucţiuni stricte, "la toate nivelurile", pentru al XVIII-lea congres al Partidului Comunist

China. Poliţia a primit instrucţiuni stricte, "la toate nivelurile", pentru al XVIII-lea congres al Partidului Comunist
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Sep 2012   •   16:25

Forţele de poliţie din China au primit instrucţiuni stricte, "la toate nivelurile", să menţină ordinea "în toată ţara", în apropierea congresului al XVIII-lea al Partidului Comunist, care ar urma să permită o tranziţie la vârful puterii, a anunţat sâmbătă agenţia China Nouă, citată de AFP.
   
Consemnul a fost dat de oficialul chinez cu cel mai înalt grad din cadrul serviciilor de securitate, Zhou Yongkang, într-o reuniune care a avut loc vineri la Dalian (nord-est) şi la care au paticipat şefii departamentelor de securitate publică din fiecare provincie.
   
Forţele de ordine trebuie să acţioneze pentru "crearea unui mediu sigur şi stabil pentru a permite succesul celui de-al XVIII-lea congres naţional al Partidului Comunist Chinez (PCC)", a declarat Zhou, citat de agenţia oficială.
   
Pregătirea celui de-al XVIII-lea congres, care ar trebui să marcheze debutul venirii la putere a unei noi generaţii de lideri, este o perioadă sensibilă în China.
   
Acest eveniment este înconjurat de opacitate, iar data oficială încă nu a fost anunţată. Dar din ce în ce mai multe indicii sugerează că acesta va avea loc la jumătatea lui octombrie.
   
Maratonul de la Beijing, prevăzut pentru 14 octombrie, a fost amânat pentru o dată ulterioră neprecizată. Un cronometru de pe site-ul de Internet al evenimentului, care înregistrează timpul rămas până la debutul cursei, are cadranul gol.
   
Zhou Yongkang, unul dintre cei nouă membri ai Comitetutului Permanent al Biroului Politic al PCC, conduce Comisia politică şi judiciară a partidului.
   
Această comisie, care dispune de un buget anual colosal, controlează poliţia şi tribunalele în China şi joacă un rol major în menţinerea ordinii şi reprimarea disidenţilor politici.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close