Antena 3 CNN Externe China. Premierul Wen Jiabao a făcut o vizită sinistraţilor din seismul care a afectat sud-vestul statului

China. Premierul Wen Jiabao a făcut o vizită sinistraţilor din seismul care a afectat sud-vestul statului

China. Premierul Wen Jiabao a făcut o vizită sinistraţilor din seismul care a afectat sud-vestul statului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Sep 2012   •   10:15

Premierul chinez Wen Jiabao le-a făcut o vizită sinistraţilor seismului care a afectat vineri sud-vestul Chinei, provocând moartea a 80 de persoane şi pagube importante, potrivit imaginilor difuzate sâmbătă de televiziunea publică, relatează AFP.
   
Ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona afectată de cutremur, Wen s-a aşezat într-un cort, în mijlocul supravieţuitorilor, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea CCTV.
   
Şeful Guvernului chinez a rostit, de asemenea, un discurs într-un centru de urgenţă, înconjurat de echipe de intervenţie, într-o ţară în care operaţiunile de salvare sunt impregnate frecvent cu o doză considerabilă de patriotism.
   
Cutremurul, cu magnitudinea de 5,7 potrivit Agenţiei chineze de seismologie şi de 5,6 potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la graniţa dintre provinciile Yunnan şi Guizhou. Aceasta este o regiune slab dezvoltată, cu o importantă minoritate etnică Miao şi Hui.
   
Wen se bucură de o oarecare popularitate în China, pe care o traversează de la un capăt la altul în lumina reflectoarelor, pentru a sprijini persoanele afectate de furtuni, accidente miniere şi alte catastrofe.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close