Antena 3 CNN Externe China, recunoscută de SUA ca putere mondială

China, recunoscută de SUA ca putere mondială

China, recunoscută de SUA ca putere mondială
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Iul 2011   •   16:58
China a devenit o putere mondială, conform amiralului Mike Mullen, şeful celui mai înalt organism militar american şi consilier al preşedintelui, al Consiliului Naţional de Apărare dar şi al Ministerului Apărării, conform CNN.

Într-un discurs la Beijing, oficialul american a vorbit despre relaţiile Americii cu China. "China este o altă ţară faţă de acum 10 ani, la fel cum în următorii 10 ani va continua să se schimbe. Nu mai este o putere în devenire. De fapt, este deja o putere mondială”, a afirmat oficialul.

În luna ianuarie, secretarul de stat Hillary Clinton spunea că statul chinez este "o putere în devenire”.

"De asemenea, şi Statele Unite sunt într-un proces de transformare, la fel ca şi sistemul global în care operează ambele ţări. Consider că trebuie menţinut un dialog între cele două puteri, pentru a ţine pasul cu schimbările reale din jurul nostru. Trebuie să evoluăm de la a colabora pe câteva subiecte la a lucra împreună pentru a atinge interese comune majore”, a adăugat oficialul.

Acesta a încurajat cooperarea în stabilirea unui grad de siguranţă sporit pentru rutele comerciale, conform reglementărilor stabilite la nivel internaţional.

×
Subiecte în articol: China SUA America
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close