Antena 3 CNN Externe China încalcă sancțiunile împotriva Rusiei |Și-a anunțat disponibilitatea de a furniza piese de schimb pentru avioane

China încalcă sancțiunile împotriva Rusiei |Și-a anunțat disponibilitatea de a furniza piese de schimb pentru avioane

China este gata să furnizeze piese de schimb pentru avioane companiilor aeriene ruse, nu există restricții de la Beijing în această chestiune, a spus ambasadorul Chinei la Moscova, Zhang Hanhui.

China încalcă sancțiunile împotriva Rusiei |Și-a anunțat disponibilitatea de a furniza piese de schimb pentru avioane
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    17 Iun 2022   •   12:59

”Suntem gata să furnizăm piese de schimb Federației Ruse, organizăm o astfel de cooperare", a spus el. "Acum ele [companiile aeriene] lucrează [la asta], au anumite canale, nu există restricții din China".

În legătură cu situația din Ucraina, pe 26 februarie, UE, în cadrul sancțiunilor anti-ruse, a interzis vânzarea și furnizarea, inclusiv închirierea, de avioane și piese de schimb pentru acestea pentru companiile aeriene ruse, precum și furnizarea de orice servicii de asigurare sau reasigurare pentru aceste aeronave, repararea acestora. 

Autoritățile ruse au întreprins o serie de acțiuni ca răspuns, inclusiv permițând transportatorilor autohtoni să continue să opereze aeronave închiriate sau închiriate de la companii străine.

Pe 7 aprilie, Departamentul de Comerț al SUA a privat Aeroflot, Utair și Azur Air nu numai de acces la produse din Statele Unite, dar a interzis și reexportul de mărfuri americane din alte țări.

 Termenul sancțiunilor este de 180 de zile și poate fi prelungit. Pe 24 februarie, Statele Unite au impus restricții la exportul de produse de aviație în Rusia.

 Toate aeronavele fabricate în SUA sau care conțin mai mult de 25% din piese fabricate în America trebuie să obțină o licență specială dacă sunt planificate să fie livrate în Federația Rusă sau Belarus., informează TASS.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close