Antena 3 Externe China şi America îşi ascut ameninţările. "Dacă veţi continua aşa, riscaţi un incident involuntar"

China şi America îşi ascut ameninţările. "Dacă veţi continua aşa, riscaţi un incident involuntar"

de O.P.    |    30 Mai 2014   •   06:59
China şi America îşi ascut ameninţările. "Dacă veţi continua aşa, riscaţi un incident involuntar"

Statele Unite au avertizat, joi, China în privinţa tensiunilor din spaţiul aerian internaţional, după ce avioane de vânătoare chineze au urmărit aparate militare japoneze deasupra Mării Chinei de Est, obiectul unui litigiu între cele două ţări.

"Orice încercare care se interferează cu libertatea zborurilor în spaţiul aerian internaţional escaladează tensiunile şi sporeşte riscul unei erori de apreciere, de confruntare şi de producere a unui incident involuntar", a avertizat Departamentul de Stat american, într-un comunicat.

Tokyo a acuzat duminică Beijingul de manevre "periculoase" deasupra Mării Chinei de Est, după ce avioane de vânătoare chineze au urmărit aparate militare nipone la o distanţă de câţiva zeci de metri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării, un avion chinez de vânătoare de tip SU-27 a trecut pe lângă un avion japonez de supraveghere de tip OP-3C în apropierea ZAI (zona aeriană de identificare stabilită de China).

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close