Antena 3 CNN Externe China şi SUA, lovite în plin de furtuni. 140 de chinezi au decedat (VIDEO)

China şi SUA, lovite în plin de furtuni. 140 de chinezi au decedat (VIDEO)

China şi SUA, lovite în plin de furtuni. 140 de chinezi au decedat (VIDEO)
20 Iun 2010   •   17:31

Vreme extremă în lume. Aproape 140 de oameni au murit sau sunt daţi dispăruţi în China, în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren. Alte un milion şi jumătate de persoane au fost evacuate. Probleme sunt şi în centrul Statele Unite, unde furtunile au făcut prăpăd.

Vijeliile au lovit mai multe state din centrul Statelor Unite. A plouat torenţial iar rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au smuls copacii din rădăcini şi au distrus liniile de înaltă tensiune.

Alţi localnici au povestit că vântul bătea atât de tare încât i-a luat pur şi simplu pe sus.

Traficul pe autostrăzi a fost îngreunat de crengile rupte ale copacilor iar în unele cartiere nu s-a putut circula deloc.

Probleme au creat şi furtunile de praf. Iar meteorologii nu au veşti bune. Furtunile vor continua să afecteze SUA şi în următoarele zile.

Inundaţii şi alunecări de teren sunt şi în sudul Chinei. Aproape 140 de oameni au murit sau sunt daţi dispăruţi după ce puhoaiele au făcut prăpăd. Echipele de salvare continuă să evacueze populaţia aflată în regiunile cele mai afectate. Peste 1 milion de oameni au fost evacuaţi până acum, în condiţiile în care apa atinge şi trei metri în unele regiuni.

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, pagubele materiale se ridică la 1 miliard şi jumătate de dolari.



Antena 3

Foto: Antena 3

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close