Antena 3 CNN Externe China sprijină Ungaria şi îi oferă o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii

China sprijină Ungaria şi îi oferă o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii

China sprijină Ungaria şi îi oferă o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii
Sursa foto: Foto: AFP
01 Mai 2012   •   20:51

Ungaria a obţinut din partea Chinei o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii, în urma semnării a şapte acorduri de cooperare economică, informează AFP.

Acordurile au avut loc după o întâlnire a premierului Viktor Orban cu vicepremierul chinez Li Keqiang, aflat în vizită la Budapesta, a anunţat marţi guvernul ungar.
   
"Între acordurile convenite se numără o linie de credit de 1 miliard de euro de la banca chineză de dezvoltare, un viitor centru de logistică al companiei Huawei în Ungaria, precum şi construcţia unei linii de tren de mare viteză între Budapesta şi aeroportul internaţional Ferenc Liszt", potrivit site-ului Guvernului.
   
Linia de credit de 1 miliard de euro, destinată unor proiecte de dezvoltare în Ungaria, fusese anunţată în urmă cu un an, fără ca ulterior să mai aibă loc acţiuni concrete.
   
Compania chieză de telecomunicaţii Huawei va investi circa 10 milioane de euro pentru un nou centru regional în Ungaria.
   
Acordul referitor la trenul de mare viteză a fost semnat de reprezentanţii companiei feroviare ungare MAV şi omologii lor chinezi.
   
Li a sosit luni în Ungaria pentru o vizită de două zile, urmând să plece la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: investitii budapesta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close