Antena 3 CNN Externe China spune că SUA exagerează amenințarea Rusiei la adresa Ucrainei

China spune că SUA exagerează amenințarea Rusiei la adresa Ucrainei

China a acuzat Statele Unite că „exagerează amenințarea războiului și creează tensiuni”, deoarece președintele american Joe Biden a avertizat că peste 150.000 de soldați ruși sunt încă lângă granițele Ucrainei după anunțul Moscovei privind retragerea parțială.

China spune că SUA exagerează amenințarea Rusiei la adresa Ucrainei
Sursa foto: Twiter/angler_star
de Alexandra Ionescu    |    16 Feb 2022   •   14:00

Națiunile occidentale au sugerat măsuri de control al armamentului și de consolidare a încrederii pentru a dezamorsa impasul, ceea ce le-a determinat să-și îndemne cetățenii să părăsească Ucraina, deoarece un atac ar putea avea loc în orice moment. Rusia neagă că are vreun plan de invadare.

„O astfel de exagerare și dezinformare persistentă din partea unor țări occidentale va crea turbulență și incertitudine în lumea plină de provocări și va intensifica suferința și diviziunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe Wang Wenbin.

„Sperăm că părțile relevante vor opri astfel de campanii de dezinformare și vor face mai mult pentru a beneficia de pace, încredere reciprocă și cooperare”.

China a fost criticată pentru poziția sa față de Ucraina de unii lideri occidentali, inclusiv de prim-ministrul australian Scott Morrison.

„Cei doi șefi de stat, din China și Rusia, lucrează întotdeauna pentru a dezvolta o bună vecinătate pe termen lung și o relație de cooperare reciproc avantajoasă pe baza non-aliantei, neconfruntării și ne-țintirea țărilor terțe”, a adăugat purtătorul de cuvânt Wang, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close