Antena 3 CNN Externe China: Statele Unite au intervenit grosolan în afacerile noastre interne

China: Statele Unite au intervenit grosolan în afacerile noastre interne

China: Statele Unite au intervenit grosolan în afacerile noastre interne
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Iul 2011   •   11:26
China a acuzat Statele Unite că au intervenit "grosolan” în afacerile interne din China, fapt ce a dus la "deteriorarea gravă” a relaţiilor, după ce preşedintele Barack Obama a avut o întrevedere cu liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, la Casa Albă, conform Reuters.

Obama a avut o discuţie de 45 de minute cu Dalai Lama în care a subliniat că Statele Unite nu susţin independenţa pentru Tibet.

China, pentru care Dalai Lama este un separatist care instigă la violenţe pentru a obţine independenţa Tibetului, a reacţionat rapid şi a declarat că întâlnirea lui Obama a avut un impact "nefast”.

Dalai Lama neagă acuzaţiile autorităţilor chineze şi spune că nu îşi doreşte nimic altceva decât o tranziţie paşnică spre autonomie reală pentru regiunea Tibetului, zonă condusă de China cu „mână de fier” încă din 1950.

Într-un comunicat oficial de la Casa Albă se menţionează că Dalai Lama i-a transmis preşedintelui american că nu îşi doreşte independenţa pentru Tibet şi că speră că „dialogul dintre reprezentanţii săi şi oficialii chinezi poate fi reluat cât de curând”.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close