Antena 3 CNN Externe China: SUA este dependentă de datorii. Lumea are nevoie de o nouă monedă stabilă la nivel mondial

China: SUA este dependentă de datorii. Lumea are nevoie de o nouă monedă stabilă la nivel mondial

China: SUA este dependentă de datorii. Lumea are nevoie de o nouă monedă stabilă la nivel mondial
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Aug 2011   •   11:33
China a criticat dur Statele Unite pentru "dependenţa de datorii” şi pentru "lipsa de viziune” politică şi a arătat că lumea are nevoie de o nouă monedă, stabilă la nivel mondial, de rezervă, conform Reuters.

China a făcut primele comentarii legate de scăderea ratingului pentru economia americană din partea agenţiei Standard & Poor's.

China, cel mai mare creditor al singurei superputeri din lume are acum tot dreptul de a cere Statelor Unite să se adreseze problemelor legate de datorii, pentru a asigura activele Chinei”, se arată în comentariu.

China a arătat, de asemenea, că o scădere în viitor a ratingului economiei americane ar putea să submineze revenirea economică mondială şi ar putea chiar declanşa noi reprize de instabilitate financiară.

Economiştii chinezi sunt de părere că scăderea ratingului economiei americane a însemnat un mare risc pentru pieţe financiare şi că trebuiau să fie anunţaţi de acest fapt, având în vedere că statul chinez este cel mai mare deţinător de obligaţiuni de stat americane.



×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close