Antena 3 CNN Externe China: Sute de oameni la un pas de moarte, după ce un tren a rămas suspendat pe un pod rupt de ape (VIDEO)

China: Sute de oameni la un pas de moarte, după ce un tren a rămas suspendat pe un pod rupt de ape (VIDEO)

China: Sute de oameni la un pas de moarte, după ce un tren a rămas suspendat pe un pod rupt de ape (VIDEO)
20 Aug 2010   •   18:19

Sute de oameni au fost la un pas de moarte în China. Ei se aflau într-un tren care a rămas suspendat după ce podul pe care se aflau a fost rupt de ape. Au fost evacuaţi cu puţin timp înainte ca două dintre vagoane să se prăbuşească.

Incidentul din provincia Sichuan era cât pe ce să ducă la o tragedie. Cele două vagoane au căzut în râu după ce podul a fost distrus de ape. Trenul de pasageri a rămas pe pod câteva ore. Oamenii au sunat la serviciile de urgenţă de teamă să nu fie luaţi de puhoaie.

În cele din urmă, echipele de salvare au ajuns la pasageri şi au reuşit să îi aducă la mal. După câteva ore, două dintre vagoane cădeau în apă.

Apoi, oficialii chinezi au decis să răstoarne întregul tren pentru a putea începe reconstrucţia zonei.

Mai multe regiuni ale Chinei sunt grav afectate de ploile torenţiale şi alunecările de teren. 2.000 de oameni au murit anul acesta din cauza vremii nefavorabile.

Probleme sunt şi în ţara vecină Pakistan. Oficialii sunt copleşiţi de situaţie şi au cerut ajutor extern.

O treime din statul asiatic a fost afectat de inundaţii iar patru milioane de oameni au rămas fără adăpost. Mai mult, mii de oameni sunt izolaţi de râurile care au rupt poduri şi au inundat şosele.

Antena 3

 

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close